Hyr bil i Malaga

Malaga är ett av de mest populära resmålen på spanska solkusten, Costa del Sol. Staden är regionhuvudstad och har med tiden faktiskt blivit Spaniens femte största stad. Mer än en miljon människor bor här, inräknat förorterna. Många svenskar reser hit så ofta de bara kan. En del kommer för en långhelg medan andra faktiskt äger eller hyr semesterbostäder här. Costa del Sol lockar framför allt med sitt behagliga klimat, vilket lämpar sig för skandinaviska turister året om. Det är dessutom ett faktum att många flygbolag reser hit från många europeiska huvudstäder, men även från andra mindre städer. Det är lätt att ta sig hit även för bara några dagar och även om du inte bor i någon huvudstad.

Populärt bland turister

Det råder inga tvivel om att turistnäringen är den största näringen i Malaga. Staden har varit ett av de allra populäraste resmålen ända sedan charterresor började arrangeras i slutet av 1960-talet. Sedan dess är det många som kikat mot Malaga som resmål för att kunna kombinera just en stadssemester med strandliv. Du hittar en perfekt kombination av det i Malaga. Ta dig gärna till Alcazaba, fortet mitt i centrum, som byggdes omkring år 1000 och fortfarande är mycket välvårdat. Här i Malaga föddes också Pablo Picasso och hans barndomshem är en populär turistattraktion.

Den närmaste flygplatsen är just Malaga Airport, och det är den fjärde största flygplatsen i Spanien. Hit kommer du enkelt med direktflyg från Stockholm och flera andra svenska städer, särskilt under semestertider. Närliggande flygplatser är också Gibraltar (135 km från Malaga) och Sevilla (200 km från Malaga).

Upplev Malaga i hyrbil

Om du vill hyra bil för att kunna köra runt i Andalusien kan det vara bra att veta att det finns många biluthyrningsfirmor på flygplatsen i Malaga. De flesta stora firmor finns representerade. Hertz hyr ut bilar över hela världen och så även Avis och Europcar, som även de är stora firmor. Flera spanska firmor finns också där, bland annat Gold Car som har kontor på många ställen över Spanien, vilket också gäller för Enterprise Rent-a-Car. Det finns även en mer lokal biluthyrare, Record Rent a Car, som har kontor på flygplatserna i Malaga och Alicante samt på Mallorca. Denna firma har växt sig stor snabbt i Spanien och är faktiskt den femte största biluthyraren i Spanien just nu.

Har du en hyrbil i Malaga kommer du enkelt att kunna ta dig en bit utanför centrum. El Torcal Natural Park är verkligen ett besöksmål värt att ha i åtanke. I den här parken kan man ta fantastiska promenader i otrolig natur. Att ta sig till staden Ronda ska heller inte hamna för långt ned på prioritetslistan – med sin vackra bro, Puente Nuevo och en härlig gammal stadsdel är den definitivt värd ett besök.